Over de Wet van Aantrekking, Transformatie & Manifestatie!

Elk coachingstraject behelst een transformatieproces en zo vaak zie ik in mijn praktijk de oorspronkelijke vraag evolueren naar de meest onverwachte, onvoorziene en des te adembenemende resultaten.  Ik reken ook mezelf tot die groep mensen die in het afgelopen jaar transformatie mochten ervaren.  Niet in het minst door een kersverse relatie en een zwangerschap.  Over transformatie gesproken, nietwaar?  Of is hier eerder sprake van MANIFESTATIE? Deze vraag houdt me intussen al een tijdje bezig en ik wil in deze blog mijn gedachten even delen.

Het hele discours omtrent Manifestatie, ook wel “Wet van de Aantrekking” genoemd, is een veel besproken wetmatigheid in de New Age Beweging.  Met Manifestatie wordt bedoeld: het (zelf)bewust toepassen van de Wet Van de Aantrekking.  

Deze wetmatigheid is alvast te interpreteren op het niveau van trilling, op het niveau van onze energie.  Het komt er op neer dat je aantrekt wat je uitstraalt.  Ondanks de ontelbare quotes waarmee het internet je om de oren slaat zoals er zijn “je wordt wat je denkt” of “denk positief en je leven zal veranderen”, gaat de wet van de aantrekking zeker en vast niet op voor enkel en alleen de capaciteit om iets te (be)denken.

downloadIndien je je misschien zelfs defensief voelt reageren bij het horen van dergelijke zinnen als je jezelf midden in ongeluk bevindt, kan dat ook best te wijten zijn aan de intrinsieke verantwoordelijkheidsvraag (lees schuld) dat erachter zit op deze manier.  In die zin dat als je ellende meemaakt, dan is het omdat jij er niet in slaagt om positief te denken.  Om nog maar te zwijgen over wat ik noem “de Dictatuur van het Positivisme”.  Want wie zegt trouwens dat het enige “juiste” tegelijk ook zo positief zou zijn? Wij zijn mensen, dus indien het enige juiste de positieve gedachten en emoties zouden zijn, dan dienen wij minstens 50% van onszelf te ontkennen en af te wijzen? (zie het artikel Code Rood” ivm onze schaduwkant)  Daar heb ik als coach en als mens serieus mijn bedenkingen bij!

Waar ik echter wél meer en meer van overtuigd geraak, is dat begrip van deze Wet van Aantrekking lijkt samen te hangen met onze graad van zelfbewustzijn.  Daarmee bedoel ik: inzicht hebben in en het doorvoelen van je eigen overlevingsmechanismes, afweermechanismes, sabotagesystemen, diepgewortelde overtuigingen en geloofssystemen, je kwetsuren, je innerlijke kind(eren), kortom je trauma’s.

Rumi

De traumatiserende ervaringen in het leven kunnen een uitnodiging zijn om de stap te zetten naar deze “zelfbewustwording”.  Simpelweg door de moeilijkste vraag aan jezelf te durven te stellen: “waarom overkomt mij dit nu?” en het durven die stap zetten naar iemand die kan helpen met inzichten, met begrip voor je verhaal, met liefde voor wat je te weten komt.  Dit is de allermoedigste en allereerste stap in het doorbreken van elke cirkel en is ook van cruciaal belang om de Wet van Aantrekking te kunnen beginnen bevatten.

 

“Wat wij uitstralen” is namelijk niet enkel wat wij denken! 

main-qimg-d4bb9396d488f27d597db79e4479350c-c

Het zijn én onze gedachten, én onze emoties die wij erbij voelen, én onze geloofsovertuiging én onze daadkracht allemaal op 1 lijn gebracht.  Dat alles samen trilt op een bepaald energetisch niveau en dat wat op dezelfde frequentie “trilt” zal resoneren en “blijven plakken”.

Dus als we dan enkel en alleen focussen op onze gedachten, dan kan je qua trilling best wel zeer grappige effecten krijgen.   Ik geef een voorbeeldje om dit te staven.  Stel dat je als kind altijd bent opgegroeid met de overtuiging dat je enkel met hard werken ergens geraakt.  En stel dat je dan met je gedachten aan de slag gaat en dat je elke dag tegen de spiegel herhaalt: ik wens 1 miljoen € te winnen met de lotto. Ik zou bijna durven vragen welke emoties hierbij spelen? Voel je dan eerder hoop, nieuwsgierigheid,? Of is er echt sprake van geloof, vastberadenheid, zekerheid, overtuiging? Ik durf te denken eerder het eerste. Al deze factoren samen stralen uit dat je je best amuseert met deze oefening, maar dat de slaagkans echter miniem is dat deze gedacht ooit gemanifesteerd wordt. Niet in het minst door de diepgewortelde overuiging waarmee je in je jeugd bent opgegroeid.

Manifestatie gebeurt dus wanneer we zelfbewust durven zijn op al die verschillende niveau’s, transformeren wat niet werkt (bijvoorbeeld de geloofsovertuiging herdefiniëren) en deze dan intentioneel op 1 lijn brengen.

In het kort: allereerst is er de keuze om met zelfbewustwording bezig te zijn.  Daarna ligt de weg om te manifesteren op zich open en houdt op zich ook nog eens een 9-tal parameters in.

De 9 parameters voor Manifestatie:

 1. Ontwikkel je Visie: visualiseer je op alle mogelijke manieren waar je heen wilt.  Vision boards, droomboekjes en wat dies meer zijn superfijne en goede manieren om dit in beweging te zetten.  Bedoeling is om algemene omschrijvingen te mijden: het universum kan niets met woorden als “iets, ooit, nooit, niet, anders, ….”.  manifest5
 2. Erken je gevoel: je kan een visie ontwikkelen, maar indien je er geen gepassioneerde, vrolijke, lichte emoties bij ervaart, dan zal die visie de “brandstof” missen om doorvoeld en doorleefd te worden.  Aan de slag gaan met je emoties dus. 1_mvOBnBUT3DOibUQMfone5w
 3. Formuleer een intentie zo klaar als een klontje.  Je intentie is je focus en richt je energie op je doel.  Met andere woorden: zonder klare intentie kan je energie alle kanten uitgaan en troebelheid is het laatste wat je wenst.
 4. Ontwikkel en transformeer je geloofsovertuiging. Hier bevinden we ons vaak in wat men “zelfsabotage” noemt.  Wanneer we merken dat iets echt niet gemanifesteerd geraakt, is het zeker en vast een interessante oefening om iets langer stil te staan bij de diepgewortelde opvattingen die je misschien wilt onderdrukken bij je visie, maar die wel nog leven? images (2)
 5. Aanvaard wat je echt wilt.  Met deze aanvaarding bedoel ik niet gelatenheid.  Het gaat erom dat je je geloofsovertuiging transformeert, doorvoelt én doorleeft tot dit je nieuwe diepgeworteld geloof is.
 6. Stem alles op elkaar af. Stem je acties af op je visie en op je intentie.  Laat je eigen acties of handelingen alvast de manifestatie zijn van je visie en je gevoel.  images (1)
 7. Wees gehecht aan je intentie, maar onthecht je van het hoe en het wanneer.  Als je je druk maakt om iets zo snel mogelijk te willen ingevuld zien, bewijst dat net dat je (nog) niet gelooft in de evidentie ervan. Dit is ook voor zovelen zeker en vast een typische valkuil bij manifestatie.
 8. Steun jezelf.  Het Universum spiegelt je eigen gedrag naar je dromen/wensen toe.  Als jij zelf je visie/droom niet au sérieux neemt, er geen energie aan wijdt of misschien zelfs saboteert, dan zal je vooral deze mechanismes weerspiegeld zien in waarom iets niet lukt. praying-for-the-lottery
 9. Breng je focus zo sterk als een laserstraal. Wanneer je -vaak door omstandigheden- je focus opsplitst in de zovele dagdagelijkse to do’s en beslommeringen, dan kan het zeker helpen om minstens 1u per dag je focus terug klaar te krijgen op je visie.

Ik wens iedereen fijne manifestaties toe! Wie hulp kan gebruiken bij om het even welke parameter kan alvast een berichtje nalaten via onderstaand contactformulier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie

Eén opmerking over 'Over de Wet van Aantrekking, Transformatie & Manifestatie!'

 1. Dit vat het “worden” ‘an sich’ samen in een strategisch stappenplan met randvoorwaarden. Voor veel mensen is de ergste vijand soms idd de persoon in de spiegel. Het is dan dat het universum ‘het’ je idd niet gunt. Maar ik ga de tekst toch eens goed moeten laten bezinken !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: