Systemen van de Ziel

01 januari 2020

De allereerste dag van een gloednieuw jaar.

person-touching-a-gift-3154367Een Nieuw! Elk “nieuw” spreekt zo tot de verbeelding. Hoop, verwachting en nieuwsgierigheid zijn emoties die dit kunnen vergezellen.  Ook zenuwachtigheid, beetje angst voor wat komen gaat of zelfs wantrouwen.  Als in het moment vóór je jouw pakje open maakt.

Die laatste emoties mag ik dit jaar toch even in de kou buiten laten.  Waar 2018 een jaar was van ondersteboven en binnenstebuiten gekeerd te worden, en 2019 een jaar van diepgaande veranderingen in de concrete aanpak van het dagelijkse leven, bevind ik mij nu inderdaad aan de start van “nieuw”.  Een overvloed aan pakjes en ik geef me eraan over met het volste vertrouwen dat misschien niet elk pakje “leuk” hoeft te zijn, maar wel juist.

Nieuw … Léven

pexels-photo-259363Deze start is duidelijk ook een eindpunt. Een eindmeet zelfs. Van talloze bewegingen, verdraaiingen en turbulenties.  En vandaag laat ik mezelf toe te voelen: we hebben het gehaald.  En voor iemand dit leest als een misplaatst koninklijk meervoud, kan ik alleen maar dolgelukkig laten weten dat het biologisch klopt dat ik intussen voor 26 weken mag spreken in naam van “Wij”.

Sinds mijn laatste artikel waar ik mijn diepste harts verlangen toevertrouwde aan de nieuwe maan van juli, werd die wens binnen 14 dagen vervuld. Wij verwachten terug een kindje.  Een zusje voor Mila (* 5-03-2018).

Sinds 2018 ervaarden we aan den lijve hoe fragiel én noodzakelijk elke stap in dit diepste en meest goddelijke creatieproces van een zwangerschap is.  Verklaart ook waarom ik eigenlijk sinds 31 juli 2019 van dag tot dag leef.  Wisselend tussen die angsten voor  die eerdere ervaringen, overgeleverd aan ongeveer élke zwangerschapssymtoom uit elk boekje tesamen, en het durven uitkijken naar Nieuw.

Niets minder dan Nieuw Leven zal ik mogen uitpakken. Zij het dan na zware fysieke inspanningen die ik nog wat dien te onderzoeken…  Maar dus, vandaag op 01 januari 2020, schrijf ik dit artikel met een bolle buik vol leven.

Nieuw… huishouden

white-bunny-plush-toy-3746682020 wordt dus ook het jaar dat wij in dit nieuwe huis ook dat nieuw leventje een eigen plekje willen geven. Hoe klein ze ook zal zijn, wat een meubilair blijkt ze nodig te hebben!

Bedje(s), badje, commode, parkje, tafelstoeltje(s), autostoeltje(s), buggy(s), wipper, zoiets als tetradoeken bij de meter zo blijkt en de grootste mysteries van al: het niet kunnen weten welke flesjes, welke fopspenen ze zou kunnen kiezen.

Heel af en toe blazen we eventjes bij al die keuzes, maar dan tonen onze 3 tijgers op hun manier wel wanneer het goed is.80765118_465926297423610_8971362301026238464_n

 

Nieuwe Verbindingen

crowd-reflection-color-toy-1679618Geen transformatie, rotatie of integratie is mogelijk zonder dat bepaalde verbindingen doorknipt, doorprikt of doorbroken worden. Soms dien je nu eenmaal te ont-binden vooraleer je terug kunt ver-binden.

Door de poespas die komt kijken bij een verhuis,  afwerking van verbouwingen en een nieuwe zwangerschap werden deze ontbindingen eigenlijk zachtjes aan maar duidelijk aan gewisseld voor nieuwe verbindingen.

board-center-chalk-chalkboard-220066Ik mocht fantastische medestudenten ontmoeten bij de jaaropleiding aan School voor Systemisch Bewustzijn.  Sommige verbindingen voel je ineens heel diep, heel open en heel helend gaan.

Zo ook mochten nieuwe samenwerkingen mijn nieuwe leven in komen die veel beter blijken te passen bij waarheen ik professioneel evolueer. Wat trouwens een heel lang zoeken is geweest.

In 2018 stond ik aan de start van een van de moeilijkste voor-en-na momenten in mijn leven, wat trauma is.

Nu, 2 jaar later, mag ik die vele cadeautjes aan een nieuwe-ik-na-die-tijd ontvangen.

Nieuwe Naam

KIKKER_contact_met_textLast but not least.

Mijn zaak. Froggy Coaching. De kikker.

Ook de kikker heb ik moeten verbranden in 2018, na een oorspronkelijk ongewenst afscheid. De kikker en zijn symboliek, besef ik nu, hadden me tot dat punt in mijn leven gebracht. Als symbool voor intuïtie, diepgaande transformatie en wedergeboorte.

46495300_591461477950628_7280670763080744960_nDeze drie eigenschappen zijn eigenlijk dankzij mijn oudste dochter volledig geïntegreerd in mijn lichaam en in mijn leven. Een symbool om mij hieraan te herinneren, zou ik niet meer nodig hebben.

En vanuit dát punt, dat moment, ben ik verder gegroeid. Het vuur nam over zodat ik kon transformeren.

Het was dan ook maar een kwestie van tijd vooraleer me duidelijker zou dagen in welke richting ik groei.  Tegelijkertijd met die zwellende buik.

En zo wordt Froggy Coaching in 2020 stapsgewijs omgedoopt tot “Systems of the Soul (SOS)“, Systemen van de Ziel.

Een nieuwe naam zal dus vragen om een nieuwe site, nieuwe look & feel, nieuwe verhalen.  Stap per stap, zoals naar een bevalling toe.

artistic-blossom-bright-207962Mijn missie als mens én als coach is om met een steeds evoluerend begrip van intuïtie en het wetend & morfisch veld een ieder te begeleiden uit zijn persoonlijke SOS-verhaal in de richting van meer licht-heid. In mijn verhaal vond ik die uitweg, die ver-lichting uit soms verpletterende tegelijkertijden, via systemisch werk en opstellingen.

 

Alle lessen die ik reeds geleerd heb en die nog te leren heb, wens ik ten dienste te stellen van al wie verdrinkt in een SOS-situatie en de diepte wil ingaan om te transformeren.

Dit is echt een geschenkje wat ik tot het einde van mijn leven kan uitpakken en wil doorgeven!

Gelukkig Nieuwjaar!

beautiful-bloom-blooming-459086

 

 

Advertentie

Eén opmerking over 'Systemen van de Ziel'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: