Talking Womb – Wens Weldadig bij Nieuwe Maan

31 Juli 2019 Nieuwe Maan

astronomy-black-and-white-crater-957626Voor een tweede keer in dezelfde maand worden we getrakteerd op een nieuwe maan.  Iets wat weinig voorkomt en een Zwarte Maan genoemd wordt.  Sinds mijn inwijding in mijn baarmoederlijke activiteiten met een kinderwensende focus op de maan(d)stonden, volg ik veel meer de maan-standen.

In combinatie met mijn sinds 2018 doorleefde begrip van de kracht van rituelen (sinds het Vuurritueel in mijn persoonlijke verhaal), levert dit maandelijks vaak een kleurrijk tafereel op.

220px-Triple-Goddess-Waxing-Full-Waning-SymbolAls dit idee je nog geen onophoudelijk lachsalvo heeft opgeleverd, is het ongetwijfeld een aanrader voor elke vrouw die in contact wenst te komen met haar voormoederlijke en Archetypische krachten!

Een maan(d)cyclus voor beginners

accessory-burnt-ceremony-326627Voor “beginnende Maan-godinnen” zijn er toch twee belangrijke momenten in zo een maan(d).  Enerzijds is er de nacht van Nieuwe Maan waar je je intenties en je Wensen hoorbaar en/of zichtbaar mag maken. Anderzijds de energie van de Volle Maan die toch een duwtje in de rug geeft om deze of eerdere wensen te manifesteren.  audio-brown-connection-1337753Velen luisteren deze 2 avonden op met een bijhorende Maan Ceremonie, al dan niet luisterend naar verduidelijkende Maan Energy Readings.

Oh ja, in moderne tijden zijn in-ears ware artefacten bij ceremonieel werk:/)

Tweede Nieuwe Maan. Dubbel zoveel Wensen!

Welnu, in een maand waar er twéé nieuwe manen zijn, draait het misschien volop rond het Wensen.  Je mag zelfs dubbel zoveel Wensen! Je mag dubbel zoveel Willen!

Wat Wil jij? Wat Wens jij?

blur-close-up-composition-269451In die eerste reactieseconde wuif ik die vraag bijna verveeld weg met een beeld van een boodschappenlijstje op mijn netvlies.  En wanneer ik mezelf een eerder cynische melding hoor maken dat ik zeker en vast een vollere bankrekening wens, besef ik ineens dat ik eigenlijk behoorlijk geconfronteerd word met een inspiratieloosheid.

Toeme!

Weemoedige Wensen

Zou het kunnen zijn dat wij verleren wat Wensen in Vrijheid wil zeggen? Heb ik het ooit geweten? Heb ik ooit echt al durven wensen?

SantaBij mij roept deze vraag alvast herinneringen op van Sinterklaaslijstjes in de vorm van collages, waar zo ongeveer twee maanden op voorhand aan geknipt werd.  Met als bron van inspiratie de talloze speelgoedboekjes.

En met deze associaties ook die Sinterklaas of Kerstdagen waar de gebrachte cadeautjes van het lijstje mijn toenmalig 5-jarig hartje vulden… of niet.  Om precies te zijn: het was bijna altijd een ontgoocheling, net omdat het een letterlijke manifestatie was van wat ik op  gelijst had, terwijl ik diep vanbinnen iets anders wénste.

self-defeatingOm mezelf van ontgoocheling te sparen, schaafde ik mijn grote wensen op voorhand al bij.  Met het inzicht van vorige blog over het zelfsabotage-mechanisme waarmee ik bepaalde realiteiten overleefde, begrijp ik hoe ik als kind net datgene wat ik zo hard wenste, van mijzelf weg duwde.  De perfecte manier om gaandeweg veilige business plans te kunnen ontwikkelen.  De zékerste manier om alle passie en vreugde uit je leven te persen, óók.

Maar dus, als gevolg van dat inzicht, komt nu klaar en duidelijk aan het licht:

Katrien, je hebt in je hele leven dus nog nóóit jouw authentieke WISH List gemaakt? Get f****** to it!

Weldadige Wensen

9200000059750968En toch! Eén keer! Eén keer bracht Sinterklaas iets wat ik diep vanbinnen altijd al wénste maar wegens gebrek aan “de juiste reclameboekjes” was dat nooit op de wishlist terecht gekomen.  Toen ik die ochtend de woonkamer binnen stormde en níets vond van mijn eigen saaie lijstje, maar … Een winkeltje, met een toog, een rekje met doosjes om te sorteren achter de toog, een winkelmandje… en een klinkende kassa!!!

Zelfs bij het beschrijven van de verrassing die ik voelde die Sinterklaasochtend, maakt mijn hart sprongetjes van plezier!

WOEDE VUURWat ik een paar maanden geleden nog zocht en niet vond: Vreugde! Plezier! Spel! En wat oh zo lange tijd is weggeweest: Passie! Willen, naar de energetische bedoeling ervan, is datgene wensen om je hart die sprongetjes te laten maken.  Wensen is het Willen met jouw hartsvuur erin. Wensen is het Willen in absolute vrijheid, zelfs vrij van de uitkomst.

De intentie om je Vreugde te volgen zal op een bepaald moment doen beseffen:

I gotto wish the shit out of this moon.

Harten Wens

artistic-blossom-bright-207962Ok! Ik heb het begrepen!  Dit wordt mijn nieuwe referentie als ik wil spreken over Wensen! Een Wens hoeft niet haalbaar, noch betaalbaar te zijn.  Een Wens hoeft niet “realistisch”, noch bevattelijk te zijn.  Een Wens moet niet van deze wereld zijn.  Dat maakt een Wens niet gevaarlijk, noch onmogelijk.

Mijn mentor verduidelijkt nog meer

Your Heart wants this? Then it will support your Soul.

And if the Soul Awakens, it will support your Heart.

Een Wens moet misschien boven alles gesteund worden in je Hart.

Ziels Wensen

pexels-photo-1886694Hier gaan we dan.

Met en vanuit heel mijn Hart. Met en vanuit heel mijn Ziel.

En met ons Sterrenmeisje, krijgt ook de uitspraak “Wishing upon a Star” een geheel nieuwe dimensie…

Ik wens terug moederschap. Ik heb twee Zielskindjes, dus mijn hart kan er minstens evenzoveel bij. Ik wens dat winkeltje, vol! Vol nieuwe, leuke dingetjes om mijn klanten aan te bieden. Ik wens wel degelijk een rinkelende kassa! Goed gevuld om de rekken te blijven vullen met vele nieuwe kleuren. Ik wens die kassa klinkend te laten rinkelen door het vele open en dichtslaan.  Ik wens vanuit mijn hart die opleiding te volgen die mij zowel als vrouw, als mama en als coach verdiept, verbreedt en inspireert. Ik wens met alle passie die ik heb dat ik naast drie geitjes en drie katjes nog een hondje mag schenken aan mijn partner’s hart en dat alles perfect in elkaar valt. Ik wens onze thuis, met levenslang gevulde boekenkasten, een overvloedige natuur als tuin en waar we nog adembenemende Sinterklaasochtenden mogen beleven.  Ik wens  bovenal dat liefde, licht en heling mag stromen in onze levens en in alle levens rondom ons.

Met Vuur!

Aho.

4k-wallpaper-astronomy-constellation-1229042 (1)

Het vorig artikel lees je hier.

Het vervolg lees je hier.

 

 

 

 

 

Advertentie

4 gedachten over “Talking Womb – Wens Weldadig bij Nieuwe Maan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: