Talking Womb – Ontwaken van de Creativiteit

Zonlucht

51892015_406606186756507_1681831110608158720_nJaa! Bij veertien graden warmte en de winterse zonnestralen op mijn snoet wandel ik de afgelopen dagen tussen twee sessies door dat blauwe buiten in.

Bij elke teug zuurstof word ik getrakteerd op die gemiste teugjes van vers groen, volle dorre bomen en de typische geur van in zonlucht verwarmde grond.  14° nodigt echt uit om de pas te vertragen, die schouders te ontspannen en ja… te genieten!

De muts is onnodig en voor het eerst sinds lang kan de lucht genoten worden in die speelse aanwezigheid van 14° warme wind.  Onze grootste bron van energie, zuurstof, is voluit aanwezig en danst rond ons heen.  Lucht, wind, is hét element bij uitstek om de creativiteit wakker te maken en je te laten meedrijven.

Ontwakende creatie(s)

autumn-beauty-child-33349Dit is hét moment bij uitstek om al wat je wenst te creëren in het komende jaar mee in het zonlicht te brengen en de zuurstof, de wind zijn werk te laten doen. Eerdere ideeën, misschien té vastgeroeste plannen of vertalingen mogen even dansen, schudden, vervliegen tot ze tot hun stamcel-essentie komen.

Durf de concrete vertalingen van “vorig seizoen” loslaten.  Keer terug naar de essentie zelf.  De oorspronkelijke droom zo je wil. Of het nu gaat om je droom van je eigen zaak, of om je droom om een gezin te stichten, of om een nieuwe uitdaging? Al wat in de winter bevroren werd, mag ontdooien in die winterzon en in die blauwe lucht gezet worden. En laat de wind het werk doen.

500_F_63759692_aOuhPEGNkMfRzvkLOrnaXGhtYelq2ffS

Laat je wensen dansen. Laat je dromen bewegen. En stilletjes aan voel je waar de stamcellen van deze dromen in de loop van het komende seizoen kunnen uitgroeien tot nieuwe bloemknopjes, nieuwe takken of een nieuwe stam.  Je voelt het gewoon!

 

Wakker Aan

Het is natuurlijk nog geen lente, dus in deze periode gaat het niet om het concreet zaaien. Neen!  Een creatieproces  heeft die vreemde “incubatietijd” nodig. De periode vóór het zaaien.

agriculture-close-up-cultivation-169523Wanneer je al in de fase van het zaaien zit, is de belofte van het zaadje reeds gekend.  Het zaadje heeft al in zich wat de stamcellen nog niet wisten: het zaadje is de concrete vertaling van een bloem, een gewas, een boom of wat ook. Je zaait intentioneel een druivelaar of een appelboom of een roos. Daar zit eigenlijk al een beslissing achter van de stamcel. Die besliste op een gegeven moment: “ik word een roos” of “ik word een appelboom”.  Dus die tijd komt zeker nog.  Waar dient de lente anders voor?

cell-human-science-45239Dus wat bedoel ik met die “incubatietijd” vóór het zaaien? Je kan het vergelijken met het laboratoriumwerk van de alchemisten. Je werkt met die ene cel, de essentie van de celenergie. Je bent als het ware de creator van … de zaadjes.

Natuurlijk is het helemaal niet de bedoeling om jezelf op te sluiten als in een labo. Het toelaten van de wind in de microscopische essenties van je dromen is waar het om gaat. Dus waar ben je in deze fase vooral mee bezig?

Juist ja! Ogenschijnlijk niets!

Regeneratief leiderschap

abundance-agricultural-agriculture-226615In de huidige hoogdagen van het performatief leiderschap vergt het voor elke creërende entiteit (zowel individu, als team, als bedrijf) een onnoemelijke hoeveelheid moed, karakter en visie om ruimte te maken voor deze fase.  Het is normáál dat je hiervoor coaching kunt gebruiken. Het vraagt oefening om zo geconcentreerd ogenschijnlijk niets te doen. Terwijl je dus zaadjes creëert!

abundance-agriculture-bananas-264537Want, wanneer je deze onmetelijke en bijgevolg onmeetbaar vacuüm kunt respecteren is het in principe de wind die het grote werk doet. Met de aangeleverde inspiratie kan de noeste werkmens zich stilletjes aan beginnen opwarmen voor de zeer creatieve, productieve en manifesterende tijden van het zaaien, het verzorgen en het oogsten van de nog-te-worden-zaadjes.

Dat is beloofd!

 

Lees hier het vervolg: volle maan.

Lees het vorige artikel hier.

 

 

 

Advertentie

2 gedachten over “Talking Womb – Ontwaken van de Creativiteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: