Dare to choose Seminarie van Lef Now

 Als Froggy Coach op Dare to Choose Seminarie – 22 april 2016

dare to chose

Als verhalende coach, en als mens, zoek ik geregeld naar opportuniteiten om de batterijen eens op te laden. Je weet wel, die voeding en zuurstof voor het hoofd, het hart en de ziel waar je energie en inspiratie uit put om te connecteren en verder te schrijven aan je eigen verhaal.  Als coach help ik anderen om hun verhaal te lezen, te (her)schrijven, en als mens hoop ik tot het einde van mijn dagen mijn eigen verhaal te mogen vervolledigen.  Mijn inspiratie en zuurstof haal ik dan natuurlijk uit…  inderdaad: verhalen.

Afgelopen vrijdag bevond ik mij dus op zo een “vertel”evenement, wat ik persoonlijk altijd dacht dat een seminarie hoort te zijn. Puur instincief had ik mij hiervoor ingeschreven. Dat de organisatrice, Cathy Camertijn, zichzelf gezwind voorstelt als “Droomversneller” zat er zeker voor iets tussen. Duidelijker kan een functieomschrijving niet zijn, me dunkt! De combinatie van “Dare to Choose” als titel samen met deze droomversnellende insteek, deed een verwachting ontluiken waar ik niet kon aan weerstaan.

Die verwachting was ook best wel spannend, want ik moet zeker toegeven dat ik evenzeer ervaring heb opgedaan met dergelijke “nieuwigheden” die een bepaalde kant kunnen opgaan… toch?  Ik voelde bij mezelf eerlijkheidshalve een mix van enerzijds weerzin -leunend bij de angst dat een “droomversnellend event” misschien gepaard kan gaan met verplichte blote voeten of een sessie om de chakra’s aan te boren of zoiets dergelijks.  Anderzijds voelde ik hoop. Hoop op, tja,… “eens iets anders” mét behoud van warme voeten.

Bij aankomst werd al snel duidelijk dat enige weerzin absoluut overbodig was. Geen megalomane zaal, geen maatpakjes, geen high-tech networking programma die het laat afweten bij platte batterijen. Wél naamkaartjes bij onze voornaam, wél een simpele connecterende insteek zijnde “stel gewoon de vraag naar iedereen zijn/haar droom” en last but not least wél het onberoerd laten van schoenen en chakra’s. Ik dronk mijn eerste koffietje met een zucht van opluchting en een extra wolkje hoop.

Cathy opende de voormiddag met een veelbelovend droommenu en introduceerde zo haar gastsprekers: Isabelle Hoebrechts (CEO van Institute of Neurocognistivism), Bart Indesteege (zaakvoerder van Katalpa en bedenker van het Life Mastery-concept), Cathy Camertijn herself (Bezieler van Lef Now, Droomversneller en initiator van dit seminarie), twee interviews met Gina De Groote (oprichter van Change Magazine) en Wouter Danckaert, om dan af te sluiten met de Energy-booster en Enthousiasme coach Johan Driessens. Als je een paar seminaries attendeert, besef je dat het alvast eens “anders” is met dit soort evenwicht aan mannelijke en vrouwelijke sprekers.

Een volgende hoop is dan, zoals hun respectieve titels beloven, dat het gaat het om kleppers. Om kanonnen in hun eigen respectieve werkdomein, die hun mannetje en vrouwtje weten te staan.  En ja, ook die hoop kon ab-so-luut aangevinkt worden met een dikke, vette “check”!

Maar de reden waarom de bedoelde inspiratie nog dagen na datum kan doorwerken is dan waarschijnlijk toch de inhoud van hun verhalen.  En niet te onderschatten: het LEF waarmee ze die vertelden!

094800759738b0199e2bd68164950740

Ondanks hun mogelijkheid en reeds lang verworven authoriteit om hun kanonnen te showen, … dit deed eigenlijk geen van hen. Hun grootsheid en schoonheid kwam net veel krachtiger als een kanon binnen doordat ze het lef hadden om, zonder enige spotlights en hun publiek in de ogen kijkend, simpelweg hun verhaal of verhalen te vertellen. Elk verhaal uiteraard anders, maar tegelijk waren er zeer krachtige gelijkenissen.

Voorbeelden van die weerkerende thema’s zijn: het lef dat je moet hebben om je gevoel te horen; de evidentie van de (angst)emoties die gepaard gaan met het soms “springen” in je leven; over hun definitie van succes als het hele plezierhebbende proces naar het doel toe dan het behalen van dat doel an sich. Of de zo herkenbare uitdagingen (lees: beperkende opmerkingen) die je kunt te horen krijgen door je omgeving als je durft spreken over je dromen, enzovoort…

Dankzij hun lef om daar zo open over te praten, maakte dat de sfeer, stemming, energie -hoe je het ook noemt- de hele dag zo kon groeien dat je als “dromer” kon connecteren met die kanonnen, die kleppers! Een bewijs voor de kracht van authentiek story-telling even terzijde gelaten, zag ik alvast mijn hoop op “dat iets anders” meer dan ooit ingevuld worden. De inspiratie kan en mag dieper gaan op deze manier, alsook de enthousiaste confrontaties met je eigen belemmeringen en excuses. Niets doet afbreuk aan hun voorbeeld, maar hun verhaal wordt tastbaar, herkenbaar, voelbaar en beleefbaar voor je eigen dromen.

En wat zijn dromen anders, dan de bron voor je eigen verhaal?

courage1

Dare to Choose seminarie wordt tweemaal per jaar georganiseerd door Cathy Camertijn (www.lefnow.com).  En ik kan dit seminarie alleen maar aanraden aan iedereen die op zoek is naar inspiratie en zijn of haar eigen droom!

 

 

Advertentie

Eén opmerking over 'Dare to choose Seminarie van Lef Now'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: